Tuinkamers op maat: wat zijn nou precies alle beschikbare mogelijkheden?
Ga terug

Wat kost een tuinkamer op maat van Robuust?

Wat kost een tuinkamer op maat van Robuust?

5 min leestijd

Wat kost een tuinkamer op maat van Robuust? Wij leveren al onze bouwwerken op maat, precies naar jouw wensen en eisen. Van een simpele overkapping, tot een volledig afsluitbare kamer met moderne faciliteiten als verlichting, verwarming en stopcontacten. Omdat wij elke tuinkamer op maat leveren, verschillen de kosten per opdracht. Om u daar een concreet beeld van te geven, nemen we samen in deze blog de verschillende aspecten door. Zo weet u precies wat u kunt verwachten, als u met ons contact opneemt.

Stel uzelf deze vragen zodat
u het gesprek voorbereid ingaat

U kunt uw luxe tuinkamer op maat voor vrijwel alles gebruiken. Daar is ook de uiteindelijk prijs in uw offerte van afhankelijk. Ga goed voorbereid het gesprek in door uzelf de volgende vragen te stellen, waar u de tuinkamer voor wil gaan gebruiken:

  • Wil ik in mijn tuinkamer kunnen ontspannen, werken, klussen/hobbyen, koken of iets anders?
  • Wil ik afsluitbare wanden, of een open constructie?
  • Wil ik verlichting en verwarming in mijn tuinkamer?
  • Wil ik stromend water of een toilet in mijn tuinkamer?
  • Waar wil ik mijn tuinkamer plaatsen; op gras, langs het water, of ergens anders?
Kies uw stijl uit

Uw tuinkamer op maat,
per onderdeel

De constructie: kies uit landelijk, modern, strak of authentiek

Elke tuinkamer van Robuust begint bij een stevige constructie. Daarbij heeft u keuze uit onze houtsoorten douglas of eik: beide ijzersterke materialen met hun eigen look en bijzondere eigenschappen. Voor deze constructie hanteren wij standaardprijzen. Lees hier meer over ons assortiment stijlen

Heeft u een keuze gemaakt voor de basisconstructie van uw tuinkamer? Dan kunnen we nu kijken naar onze brede keuze uit onderdelen om uw tuinkamer tot een echt luxe verblijf te maken. Zo weet u wat voor opties u heeft als u het gesprek ingaat. Meer lezen over een tuinkamer op maat laten bouwen door Robuust?

Ga naar blog
Wanden en schilderwerk

Voor de (solide) wanden van uw tuinkamer bieden wij u een keuze uit douglashout, eikenhout of metaal (blik). Gaat u voor een landelijke of juist moderne stijl? Matchende materialen voor een uniforme look, of juist mooie contrasten? Wij horen graag wat u in gedachten heeft.

Uiteraard is het schilderen van uw tuinkamer een mogelijkheid. Een egaal witte of zwarte beschildering kan uw tuinkamer meteen van een strakke en luxe uitstraling voorzien. Maar ook een combinatie van geschilderd en ongeschilderd hout kan een mooi effect hebben. Ten slotte is het stuken van uw wanden en plafond ook een optie.

Glas

Onze afsluitbare glazen wanden zijn hét onderdeel dat van uw tuinkamer een echt comfortabel verblijf maakt. Met een afsluitbare tuinkamer kunt u ook met slecht weer of lagere temperaturen nog uitstekend in uw tuin zitten. Ook een ingebouwde verwarming of houtkachel is hiermee een stuk effectiever. Een glazen schuifwand is een significante upgrade van een open tuinkamer, wat in de prijs terug te zien is, maar meteen ook een investering waar u het hele jaar gegarandeerd van zult genieten.

Vloeren

U hoort vaak de term “gevlinderd beton” langskomen. Wat houdt dat precies in? Als u voor een betonnen vloer van Robuust kiest voor uw tuinkamer, wordt deze ter plekke gestort. Vervolgens wordt het oppervlak na het storten glad en compact gemaakt met een speciale machine. Dit zorgt voor de compacte structuur en het typische wolkachtige uiterlijk, oftewel gevlinderd beton. Een mooie, rustgevende en onverwoestbare uitstraling.

Ook betegeling en natuurlijk houten vloeren zijn bij Robuust mogelijk. Welke het meest geschikt is, hangt ook af van het gebruik van uw buitenverblijf. Als u een poolhouse voor naast het zwembad zoekt, zijn tegels uiteraard een betere keuze dan hout. Daar denken wij graag in mee.

Groene daken

Op zoek naar een unieke, duurzame uitstraling? Met een sedumdak, of groendak, kiest u voor een dak waar levende plantjes op groeien. Dit leggen wij aan met een aantal speciale matten waar de plantjes al in geplant zijn. Met minimaal onderhoud heeft u een levend dak dat een natuurlijke en duurzame uitstraling geeft. Een prachtige toevoeging aan uw tuin.

Lichtkoepels

Een lichtkoepel, ook wel skylight genoemd, is een lichtdoorlatend raam in het dak van uw tuinkamer. De ideale optie om een ruimtelijk gevoel te geven en licht in de kamer te laten, ook als het bewolkt is. Het is ook comfortabel om met de skylight binnen te zitten, terwijl het buiten regent. Natuurlijk is er brede keuze uit afmetingen en materialen voor uw lichtkoepel. Van rustiek hout tot modern en strak metaal.

Overige voorzieningen

In deze blog gingen wij in op de belangrijkste aspecten die de prijs van uw tuinkamer op maat bepalen. Maar er zijn nog diverse faciliteiten en aansluitingen die aan uw tuinkamer toegevoegd kunnen worden. Bijvoorbeeld een toilet of kraan met stromend water. Omdat deze voorzieningen erg afhangen van de specifieke situatie van de klant, komt dit altijd op maatwerk neer. Neem contact met ons op, en we spreken de mogelijkheden door! Ook de toevoeging van een verwarming, zowel elektrisch als bijvoorbeeld een houtkachel, is zeker mogelijk. Zelfs het installeren van een volwaardige buitenkeuken is geen probleem; wij hebben zelfs onze enige echte Robuust Buitenkeuken, die naadloos in uw tuinkamer geïntegreerd kan worden. Zo maakt u van uw tuinkamer een echte luxe uitbreiding van uw woning.

Bekijk maatwerkopties

Vraag een offerte op voor uw buitenverblijf op maat

Maatwerk staat bij Robuust op nummer een. Want elke klant heeft zijn/haar eigen eisen, wensen en natuurlijk de omgeving waar het bouwwerk moet komen. Daarom leveren wij elke tuinkamer op maat. Op basis van uw behoeften stellen we een offerte samen met de prijs.

Bent u overtuigd om voor een tuinkamer op maat van Robuust te kiezen? De keuzes zijn uitgebreid, van de constructiematerialen tot faciliteiten als verlichting en verwarming. Neem contact met ons op en wij nemen samen met u de mogelijkheden door. Wij kijken uit naar uw telefoontje of e-mail!

Maak een afspraak
Welke houtsoort is de beste voor mijn buitenverblijf?

Volgende